lördag 8 januari 2011

Första middagen i Hongkong: japansk (!)



En civiliserad plats: utan att fråga bjuds det på grönt te medan man beställer maten, och under middagen!
Notera Lowe i bakgrunden. Han hade inte ätit sedan flygplansbrunchen, men somnade innan maten hann komma in. Kvällsmatstid i Hongkong = tid för att sova middag i Sverige. (Alla oroliga som undrar hur vi egentligen sköter detta med maten till Lowe kan lugnas med att hade han inte vaknat just som vi var färdiga att gå från restaurangen, så hade vi fått med oss maten i en matlåda. Nu blev det take away-låda på plats i restaurangen.)


Här är det två som vill demonstrera sin pinnföring! Det är mycket roligare att äta pappas mat med pinnar, än sin egen spaghetti bolognese. Förstå det absurda i situationen: att som svensk sitta på en japansk, mycket ungdomlig och hipp, restaurang  i Hongkong och så vill sönerna äta Pasta Bolognese...

3 kommentarer:

  1. ...finns det "sgapetti" på menyn så tar man ju det såklart.../plaster

    SvaraRadera
  2. Fina bilder men hur kommenterar man? Jag är imponerad av pinnföringen och vill ha instruktioner vid tillfälle. Jag är glad att Lowe fick mat trots att han somnade. Annat var det på 70-talet.
    Eva

    SvaraRadera
  3. Lowe är trött och pömsig. I Portugal var hans mor
    likadan. Full fart till lunch och därefter, smack, huvudet i såsen (bildlikt)

    SvaraRadera